Streekproducten

Lekker dichtbij…

Wij zijn van mening dat goede producten vlakbij huis te vinden zijn. Daarom hebben wij contacten gelegd met verschillende leveranciers in de buurt. Het overgrote deel van ons vlees komt bij Kwaliteitsslagerij Dik Hilbrants vandaan, ons brood van Bakkerij Haafs en onze vis bij Veltman Vis Serice B.V. Op deze manier dragen ook wij ons steentje bij aan een samenleving die op een bewuste manier keuzes maakt. Waarom zou je een bepaalde vis de hele wereld over laten reizen, terwijl er prachtige producten om de hoek te vinden zijn?

 

Veltman Vis, Harlingen

De liefde voor het vak straalt er van af bij Veltman Vis uit Harlingen. Prachtige, eerlijke producten uit de buurt om de meest schitterende gerechten mee te maken. Het begon ooit met één koelcel, een diepvries en een busje. Inmiddels levert Veltman Vis zes dagen per week meer dan 500 verschillende producten aan o.a. horeca bedrijven. Ze beschikken over een eigen visrokerij. ‘Passie is de drijfveer voor dit werk. Mijn pake (opa), Jan van der Veen, was binnenvisser te Gaastmeer in Friesland. Hij had een fuikenvisbedrijf en viste op paling en snoekbaars. In een schuurtje achter het woonhuis verwerkte hij de vis. Als jongetje groeide ik op met de visserij. Mijn ooms hadden dezelfde passie voor het vak en zijn een vissersbedrijf in Harlingen begonnen. Zelf ben ik ook een “ouwe seun” oftewel: een Harlinger.’, aldus de eigenaar.

Bakkerij Haafs, Haren

Bakkerij Haafs staat voor een topprestatie in het bakkersvak. Exclusiviteit, superieure kwaliteit, aandacht en tastbare ambachtelijkheid staan centraal. In 1994 startten Wilfred Haafs en zijn echtgenote Petra den Otter hun eerste bakkerij/winkel in Haren. De zaken gingen goed en in 1998 konden zij uitbreiden door een buurtwinkel te starten. Twee jaar later werd de capaciteit van de bakkerij door de alsmaar groeiende omzet ontoereikend en kwam er nog een bakkerij bij. In 2016 hebben Wilfred en Petra en winkel in Vries overgenomen. Verder zijn er samenwerkingsverbanden met verschillende andere winkels. De toekomstvisie van het echtpaar is samen met alle medewerkers door permanente (bij)-scholing, blijvende aandacht voor de klant, omgeving en ontwikkelingen binnen het vakgebied er alles aan doen om een gezond bedrijf te zijn waar het goed werken en winkelen is.

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag vanaf 11:00
Donderdag vanaf 11:00
Vrijdag vanaf 11:00
Zaterdag vanaf 11:00
Zondag vanaf 11:00

Adres & Route

Brasserie de Kastanjehoeve
Zuidlaarderweg 4
9756 CH Glimmen

Routebeschrijving